Nicolae Agop
Nicolae Agop

Nicolae AGOP – răbdător, meticulos

Fondator al “Atelierului floristic AGOP” și membru de onoare al Asociației Naționale a Floriștilor din Rusia, cu o experientă profesională de 35 de ani și experiență de predare de 25 de ani în peste 40 de orașe ale lumii, Nicolae Agop a realizat numeroase demonstrații florale atât în interiorul țării cât și în afara ei.


Coordonatorul concursului internațional de floristică “Castanul de Aur” (Chișinău – Moldova), Nicolae Agop a predat alături de personalități în domeniul floristic precum: Nicole von Boletzky, Peter Hess, Karl Zuber, Janos Szabo, Klaus Wagener sau Ursula Wagener.

Din experiența sa profesională fac parte și participările, în calitate de juriu, la numeroase concursuri de floristică, de talie internațională și este un renumit preparator pentru acest tip de competiții.

Nicolae Agop a urmat cursurile Școlii Internaționale de Floristică de la Tallin (Estonia), a studiat la Academia de Științe și la Universitatea Agrară din Chișinău (Moldova).

Remarcabile în cariera sa sunt premiile obținute la concursul internațional “Roksolana” (Ucraina) – de patru ori câștigător al premiului “Grand Prix” precum și faptul că este multiplu medaiat la EREN, Moscova (Rusia). Nicolae Agop este de altfel câștigător și deținător de diplome la expoziții și concursuri internaționale de flori și floristică profesionistă din țări precum Rusia, Moldova, Ucraina, Letonia, Italia, Slovacia, Republica Cehă, Estonia, Japonia, Elveția.